MENINGGI JANGAN SAMPAI MEMBUANG BUDI, MERENDAH JANGAN SAMPAI TERGADAI MARUAH

Friday, February 18, 2011

Abang Nak Nikah Satu Lagi Boleh Tak Sayang..??

Hye selamat pagi..
Before aku nk mulakan celoteh..
korang dah breakfast lom??
aku..ermm blom lgi..ha2~

berkenaan tajuk entry..
kalau suami korang mintak izin nk nikah satu lg..
agak2nya korang nk bg tak..
xyah nk bgtau ak jawapannya..
*tepuk dada tanya akal dan iman..*
kadang2 0rg perempuan nie..
klau suami nk mintak nikah satu lagi..
mulalah nk tuntut cerai kat mahkamah..
yg bakal isteri muda lak sibuk cucuk si suami supaya ceraikan isteri tua..
ad0yai xleh ke nk k0ngsi suami tu..


2 hari lepas aku ada belajar mengenai tajuk poligami..
*aku ambil subjek munakahat tau sem nie*
suami ni boleh berpoligami jika :
1.Isterinya x dpt nk memberikannya zuriat
2.Untuk membantu janda2 
3.Suami kuat nafsunya*ustaz ckp klau kongsi2 xde la tr0k isteri first dikerjakannya..erkk..ha3~*
yg lain2 ak x igt la..

Klau korang tnya aku..
bole tak bg suami kahwin lg satu..
maybe ak jwb boleh kot..
sebabnya bole la ak luangkan byk mse ngn parent aku..ha3~
mcm kes mak cik ak..
die bg jer suami die kawin lg satu..
tp akhirnya..
"CINTA SEJATI", memang milik die..

dah2 Nadia..
ape merepek psal poligami plak nie..
kawin pon x lg..
sekarang ckp bolelah..
dh kawin nnt jdik lain plak..
ha3~
actually,
semuanya berbalik pada keikhlasan kita.
klau kita mmg bt0l2 ikhlas ngn suami kita, xkn die snggup nk kawin lain kan..
ha2~

0keylah nie jerk nk membebel..
dada..



5 comments:

nurul_diya m. nor al-haj said...

New Entry ” Abang Nak Nikah Satu Lagi”

cik 18 said...

kalo cukup syarat dan adilnya, baguslah kawen...

tp kalo sekadar nak ikot nafsu sendri buat tambah dosa jer...

perempuan pon xkan marah kot kalo suami yg betul2 baik budi nak kawen satu lagi..

alinac lover said...

haish..sdey la klo itu berlaku kan~

hope x la~

kakyong said...

mai check sini

http://www.kakyong.com/2011/02/ujiminda-hari-ahad-keputusan-yang.html

Nadia Nadiana said...

awww... i tak rela hidup bermadu!!!! hahahaha~