MENINGGI JANGAN SAMPAI MEMBUANG BUDI, MERENDAH JANGAN SAMPAI TERGADAI MARUAH

Sunday, January 29, 2012

Kawan2 @ Seri Mendapat, Batu Pahat

Salam..
Korang semua sibuk duk tg0k AJL ker??
ak tak berpeluang tengok kat TV daa...
abah cakap, "ai..ai...Raja belum mangkat"..
Dipersilakan aku untuk menonton rancangan yg abah suka..
National Geographic..
ak rasa rancangan nie banyak kali lang dah kat Astro..
Abah tak jemu kot..
ok aku dah melalut..
ekceli nak cite pasal satu program yang aku sertai under IKMAR..
mean Ikatan Mahasiswa/i Johor..
 Progran Baktisiswa yer...
yang paling best dekat Johor yer...

Kiteorang pi membaktikan diri kat Kampung Seri Mendapat, Mukim 7, Parit Raja, Batu Pahat Johor..
perrgghh...*aku hafal seyh...

Bertolak dari USM pukul 3++ ptg okeyh..
Part ni yg aku suka...janji pkul 2.00 ptg..
ak mmg suka menunggu *kelasss..


bla...bla...bla...
malas nak citer la..
Mai aku tunjuk family angkat aku..


Ayah ngn mak angkat aku dua-dua cikgu okeyh..
dak lagi 2 org tu kawan seangkat aku *ade ke??
Hanan dan Yana...
Nasib baik Hanan banyak cakap..
klau aku la..
diam seribu bahasa jawabnya...


Kampung Seri Mendapat nie..
Kebanyakannya terdiri daripada orang Banjar..
So, dah tentlah kami akan menikmati makanan orang Banjar..
Ada mandai, nasi gaul..#tujeygigt
Yang popular opkos la nasi gaul...


Nie rupa nasi gaulnya..
Walaupun aku terlibat dalam masak memasak makanan nie..
tp serius aku tak ingat cara nak buat...
Yang aku tau bau belacan semerbak..huhu2~


Tajuk entry kawan2 kan..
tp gambau kawan sikit pon xde..
J0m tengok2 gambar depa kat sini..


Friday, January 20, 2012

Life Is Full of Traps

Life Is Full of Traps...

Some feel that problems only exist in childhood or at early stage of life..




Some feel the problems exist only when we disturb someone..
 
Some feel that problems exist only when we ready to take anything..

Some feels that problems exist only when we do things blindly..

Some feel that problems exist only when we dare to enter a trap..



Some feel that problem exist only when we are in love with someone..



Some feel that problems exist only when we aim at very huge things..



But remember, whatever problems come, Allah always beside you..






Wednesday, January 18, 2012

1 Malaysia Book Expo 2012


Mai adik-adik, kakak-kakak, abang-abang, sape2 jer la...
Jom kita sama2 mengunjungi 1 Malaysia Book Expo nie...
Ada lelong buku sehingga 70% tau...

Sapa2 yang ada Baucer Buku 1Malaysia tu..
yang belum guna, ada boleh gunakan masa kat expo nie tau...
kan jimat takyah nak keluar duit bagai..
#tak yah la nak jual baucer tu kat orang bagai..guna buat beli buku nie harta sepanjang zaman tau..hu2~
Apa lagi jom la..
eh..eh bukan sekarang laa...
1-6 Februaru 2012..
dekat PWTC tau..

#bajet dapat upah je tolonng promote.haha2~



Tuesday, January 17, 2012

JOM TAMBAH FOLLOWER!

Hai korang...
Jom join segmen from blog Haris Kaito..


Sapa nak join..

Okey..
Tu je..
tatata...


Kenapa Tak Boleh Buat Panggilan Di Stesen Minyak

Salam..
Hari ni aku nak kongsi satu fakta dengan korang...
Mengenai kebakaran yang boleh berlaku di stesen minyak apabila kita menggunakan telefon mudah alih a.k.a handphone...


Okeyh, bila korang pegi stesen minyak tak kisahlah stesen minyak mana-mana..
Petronas ke...Shell ke..BP ke.. Caltex ke.. tak kisah la..
korang pernah nampak tak sign kat atas nie...
Kalau ya, apa yang korang buat? Matikan phone? Teruskan perbualan dalam phone? ataupun buat derk jer?

Mungkin ada diantara kita yang memandang remeh simbol di atas, tetapi ujikaji di bawah ini menunjukkan bahawa dengan beberapa panggilan daripada handphone disekitar kawasan yang mempunyai minyak kebakaran boleh terjadi.. Boleh di cuba ujikaji ini jika masih ragu. 

Syarat-syarat menjalankan ujikaji :
1. Mestilah sudah akil baligh berumur 12 tahun ke atas
2. Bagi yang belum berumur 12 tahun ke atas, sila dapatkan bantuan daripada ibu bapa
3. Tidak ada trauma dengan api #peraturan ciptaan aku

Alat yang diperlukan :

1 Kuali (pan), Sedikit kertas,1 rol aluminium foil, 1 handphone
 

Bahan-bahan tadi di letakkan seperti gambar di bawah
Selepas itu gunakan handphone korang untuk membuat
panggilan seberapa banyak yang mungkin.


Setelah beberapa panggilan dibuat ini yang akan terjadi


 Okeyh..dan inilah sebabnyna kita dilarang menggunakan handphone ketika di stesen minyak..
Selamat Bereksperimen bg yg nk buat yer...









Monday, January 16, 2012

Tinggallah Daku S0rang...

Wawawawa...
Roomateku dah balik rumah..
Kata nak balik es0k Selasa 17/1..
tapi balik malam nie..
Tinggallah aku keseorangan...


Tg0k nie byk tak brg roomate..
eh...eh...
ekceli kotak hitam ngn beg hitam tue CIK DIYA IXORA yang punya..
haha2~
tu baru 2 barang..
ada lagi 3 kotak yang perlu dikemas untuk dihumban dalam st0r...
huaaaarggg...rasa mls nk kemas
nak study untuk exam hari Khamis dulu ar..#bajet je padahal tg0k movie 
bye2~


Sunday, January 15, 2012

2 more to kill...

Walaupun 0rang dah duk sibuk2 angkat barang masuk st0r...
tp aku dengan bangganya masih menatap buk untuk berperag es0k..
Public Sect0r --> I'll kill y0u tom0rr0w...Haiyaaaak...
Dah2 J0m sambng study bg yang bel0m abis Exam tu...


Wish Me Luck...!!!
Doakan daku yer...


Saturday, January 7, 2012

Kembali...

Kembali ke Pulau Mutiara untuk menjawab exam dengan jayanya...
Gambate Kudasai Nadia-san...



Monday, January 2, 2012

Selamat Tahun Baru Kawan-kawan..

 
Dah masuk 2012...
Sekejap jer masa berlalu..
Untuk Pak Cikku En. Mohd. Rozi b. Suparman dan Mak Cikku Pn. Ruslinah Bt Suparman
serta rakan-rakanku
Saudari Suria bt Surip, Saudari Nur Syazana bt Rusli serta Saudara Zam Ainul Arif Abd. Halim,
HAPPY BIRTHDAY 
buat kalian semua...
Semoga panjang umur, murah rezeki, ditingkatkan iman, berpanjangan amalan...

 
Love,