MENINGGI JANGAN SAMPAI MEMBUANG BUDI, MERENDAH JANGAN SAMPAI TERGADAI MARUAH

Sunday, October 30, 2011

Penang => KL => Muar

Salam semua...
Sok dah hari Isnin...
Be'ready'lah anda semua untuk kembali ke kuliah 0r masuk 0pis...
Ekceli s0k aku ada test *sempat plak nk update blog kan..??*

Aku ben0nya nak st0ry m0ry skit psal perjalanan balik raya rakan 1 M'sia...Deepavali laaa....
Awal plan mmg taknak balik Muar..
tp memandangkan kiub aku mcm dh k0song...decide malam Isnin nak balik ker taknak..
0yeah...akhirnya keputusan dibuat....Yabedabedu...
Balik Muar...

Pagi Selasa pkul 7.15 pg aku pi menunggu bus Rapid untuk ke Terminal...
"Bang, satu tiket pi KL yg pling awal"
Bing...bing...\(^_^)/...dpt tiket kul 8.30 pg...http://www.emocutez.com

Sampai KL, berhentilah aku di Pudu...
aiyakkk....Pudu dah lain la...
dah xde bau-bauan mcm dlu lagi...
cantik la jugak smpai aku terpinga-pinga...
Mana kaunter tiket nie??

"Adik nak pergi mana"
"Muar, bang"
"Nak pergi Muar kne naik dr TBS"
dush...dushh...dlu b0leh jer naik dr Pudu nie...
"Naik LRT cepat skit sampai dik"
"Y0la, terima kasih"

Mencari-cari la plak pintu untuk ke LRT...
Dah macam masuk 'Amazing Race' la plak..
0key jumpa dah
"Kak, tiket ke TBS satu"
"RM 1.70. Naik tangga kiri yer"
"Ok, Kak...terima kasih"

Masa menunggu LRT kat Plaza Rakyat...
ada s0rang perempuan nie pandang2 and lambai2 kat aku..
aku buat derk jer..
tetiba die datang..
"ahhh...sudahhhh'' *dalam ati*
"Dik, nak buat kad ATM kene duit 15 ringgit kan..Kad ATM akak hilang la..boleh bagi akak duit tak.." *sambil tunjuk sen-sen di tangan*
aiy0ooooy0ooooo...*misi menyelamatkan diri..nie mesti kes menipu nie*
"Kak, bukan taknak bagi, duit saya p0n cukup2 nk balik nie"
 *sambil bergerak kat belakang abg India badan besar*
http://www.emocutez.com
dush...dush...aku nie dah la mudah kesian...tp aku xnak la bg duit camtu jer...
klau cmtu senang ar cari makan..Akak cari 0rg lain yang lg baik hati daripada saya yer...

LRT sampai...
maka naiklah aku hingga ker TBS..
First time beli tiket bus die mintak nama ngn no phone..
pastu die tulis kat tiket..first time okey...agak rusa masuk kampuung skit...
Nak naik bus bus kne check in dlu..
dah macam nak naik flight plak...
Maka, naiklah aku bus Mayang Sari ke Muar..

Sampai jer Muar..
"Mana mama ngn abah nie...basah sudah dek hujan"
okeyh Mama ngn Abah sampai...
masuk kete jer
"tuk buyut dah meninggal...klau tak jemput Diya nie mesti dapat tg0k"
Macam 0rg jer salah...Kan dah ckp klau tak b0leh jemput 0rg b0leh naik bus k0nt0t..

~Tamatlah cerita perjalanan dari Penang  =>KL => Muar~








Thursday, October 20, 2011

Jalan2 With Cousins

Hye..
Dah lama rasanya tak mencoret kat sini...
Tak tau nak tulis apa...
Mai tgok gamba i berjimba-jimba ngn my cousins kat Penang nih..
Cekidaut..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Botani Garden 










Bendera Hill, Penang









Taman Negara, Pulau Pinang




Gambar di bawah ini ialah cousinsku..hehe2~



Dah...tu jer kot...malas nk tulis panjang-panjang..
tata2~