MENINGGI JANGAN SAMPAI MEMBUANG BUDI, MERENDAH JANGAN SAMPAI TERGADAI MARUAH

Sunday, February 27, 2011

Here is a joke for you.. What kisses can do?

A Punjabi lawyer working in UK wrote to his wife in India... 

Dear Sunita Darling, 

I can't send you my salary this month because the global market crisis has affected my Company's performance, so I am sending 100 kisses. You are my sweetheart, please adjust. 





Your loving husband, 
Tuna 
Singh 


His wife replied... 


TINKU KE PAPPA , 

Thanks for the 100 kisses. Below is the list of expenses I paid with the Kisses...: 

1. The Milk man agreed on 2 kisses for one month's milk. 

2. The electricity man, Kooldip Singh, agreed not to disconnect only after 7 kisses. 

3. Your landlord Kapal Singh comes every day to take 2 or 3 kisses instead of the monthly rent. 

4. Supermarket owner Jaswant Singh did not accept kisses only, so I gave him other items, I hope you understand.. 

5. Miscellaneous expenses 40 kisses. 

Please don't worry about me, I still have a balance of 35 kisses and I hope I can survive the month using this balance... 
Shall I plan the same for the next month? 

Your Sweet Heart, 
Kichi 







Friday, February 25, 2011

Bila Manusia Jadi Binatang

Hye semua..
s0rry baru nak terupdate ini bl0g..
Ni ak kongsi satu e-mail yg aku dapat dr Cikguku..
Ekceli ak malas nak post kat blog..
tp bila difikir-fikirkan semula..
lebih baik ak k0ngsikan ngn korang..

FOIE GRAS bermaksud hati berlemak (Fat liver) adalah menu makanan yang mewah berasal dari Perancis.  Hidangan mewah ini berasal dari hati angsa yang diperoleh dari angsa yang di “paksa” makan secara berlebihan setiap harinya agar hatinya berubah menjadi hati berlemak akibat menderita penyakit “hati berlemak” (fatty liver).

Manusia menjadi KEJAM dan TIDAK BERPERIKEMANUSIAAN demi untuk memenuhi hawa nafsu mereka.


KEJAM!

Itulah perkataan yang sesuai ditujukan kepada golongan manusia ini.


Semua perlakuan kejam oleh sekelompok manusia ini hanya untuk memperoleh hati angsa yang indah berwarna putih dan lebih besar dari yang normal. Gambar di bawah sebelah kiri adalah hati angsa berwarna putih yang besarnya di atas normal akibat angsa diberi makan secara berlebihan secara paksa, sedangkan gambar sebelah kanan (warna coklat) adalah hati angsa yang normal


Betapa malangnyanasib makhluk Allah ini….


Sangkar yang dibuat memaksa angsa tak dapat memusingkan badannya maupun melangkah. Kakinya menjadi bengkak kerana setiap hari mereka terpaksa berdiri. Angsa-angsa ini tidak ada kesempatan untuk tidur karena lehernya berulang kali dipegang untuk di “paksa” makan


Angsa-angsa ini dipaksa makan sebanyak-banyaknya....walaupun mereka menolak


Mereka yang masih bertahan hidup, menderita penyakit radang usus sehingga mudah terjadi pendarahan yang keluar bersama kotorannya. Tidak hanya penderitaan mulut lukatenggorokkan luka, perut kesakitan, kaki bengkak, tidak tidur, tak dapat bergerak, mereka juga tak dapat hidup bebas untuk melihat langit atau sungai.


Mereka dipaksa makan sampai mati atau mereka mati kerana tak sanggup menahan penderitaan ini. Lihatlah mulut mereka penuh dengan makanan …

Kesian sungguh angsa nie..
menderita hingga akhir hayat..
tak sanggup aku nak tengok gambar2 nie..
sedih sangat..

Apa2 pon yang penting aku x pernah makan hati angsa kat h0tel mewah2 tue..
tak mampu dik ooi..


Wednesday, February 23, 2011

Bila Nadia Menggedik...!!

Hello..

Okey, sila tgk tajuk entry ak tue..
ha3~
Korang nk tau tak..
Semenjak dua menjak nie ak tak tau la kenapa ak suka tgk lelaki pakai s0ngkok..
Lelaki yang muda tau..he2~
ak  tg0k dierg mcm cute plak..*eii..gedikkss ko nie*
Nnt nak cari bakal suami yg selalu pakai songkok boleh tak..he3~


Cube korang bayangkan cute sgt kan..??

Ha3~
korang mesti ckp ape ak mengarut nie kan..
ekceli ak pon tak tau ape yg ak tulis nie..
otak ak dah loqlaq skit..
pekena test 3 hari berturut-turut..
http://www.emocutez.com

Menyanyi Di Pagi Hari..

Selamat Pagi Semua..
mood pagi2 nie tetiba nak nyanyi plak..
j0m pakat nyanyi lagu nie..

http://www.emocutez.com

Kalimah Cinta



Pepohon cintaku kian merimbun

Semakin dicantas makin bertunas

Tidak mampu mendustai hatiku
Rasa cinta fitrah manusia


Siapalah aku menolak cinta
Yang hadir di jiwa tanpa dipaksa
Hidup ini tidak akan sempurna
Tanpa cinta dari Tuhan Yang Esa

Adam Hawa bercinta di Syurga
Angkara iblis terpisah menderita
Kerana cinta mereka setia
Bertemu di dunia

Dengan cinta kenal Pencipta
Dengan cinta kenal RasulNya
Kerana cinta kenal saudara
Bahagia keluarga
Oh indahnya cinta

Hidup tanpa cinta
Sengsaralah jiwa
Sengketa dan dusta
yang merajai jiwa

Di batasan cinta syariat terjaga
Tanpa keraguan tanpa kesangsian

Betapa sucinya kasihMu Tuhan
Betapa agungnya kebesaranMu
Diri ini mengharapkan cintaMu
Kekalkanlah rasa kehambaan ku


Senilagu : Manis Helma (Hijjaz Records)
Senikata: ITO Lara (Gurindam Entertainment)
Penerbit : Isman Nadim Isam
Program Muzik : Trabye
Hakcipta : Hijjaz Records Sdn. Bhd.

Okey, aku pon xtau kenapa ak nk nyanyi lagu nie..
layan jerk la smbil mengadap nota..
http://www.emocutez.com
hari nie ada test lagi w0o..
s0, minggu nie adalah minggu otak ak panas..http://www.emocutez.com
test..test..dan test lagi..


Tuesday, February 22, 2011

THE FACEBLOG.

Hye sume..
mse tgh blogwalking td..
maka ak terjumpalah ini..


So, ak trylah menjoinkan diri..
ha2~
j0m ramai2 pakat join Faceblog



Monday, February 21, 2011

Ringkas-seringkasnya..

hye all..
just, I want to say..
free glitter text and family website at FamilyLobby.com
for the next test..


By the way, 
I have pictures taken by Dr. Farid during test today..





ha3~
very concentrate..
I hope we all get a good result Insyaallah..


p/s : nie sign baru taw..dpt dr Kak Yong..thnk Kak Yong..







Jom Pakat Turun Undi..

Selamat pagi semua..
Hari ini Isnin bersamaan dengan 21/2/2011, merupakan hari pilihanraya MPP bg sidang akademik 2011/2012..
http://www.emocutez.com
Oleh itu marilah kita sama2 turun mengundi..
pilihlah cal0n yang manifest0nya mas0k dek akal..
0key..!!
ak dah buat keputusan nk undi sapa..
kan dalam entry yang lepas mama ak suh undi yg hands0me 0r cantik kan..
s0 dengan ini Nadia akan memangkah..
Ok, x cal0n pilihan ak nie..
he2~http://www.emocutez.com

p/s :: siap2 nak pi kelas..ad exam nie..wish me luck..


Sunday, February 20, 2011

Hantu Kak Limah Pengaruhi PRK

Salam Petang Ahad..
Seperti yang ak cerita dlm entry yg lepas..
Rapat umum untuk pilihanraya kampus mesti membuatkan terganggu untuk study..*nie study bt0l2 yer..ad test hari Isnin dan Selasa nie*
Masa ak menulis entry nie pon, masih ad duk jerit2 naik kete, Undilah saya..Undilah saya..*contoh jerk yer*
http://www.emocutez.com

Seperti tajuk entry ak di atas nie..
Filem Hantu Kak Limah arahan Mamat Khalid amat mempengaruhi PRK pada kali nie..
Mana taknya...
siap nyanyi lg lagu..
Injit-injit semut sapa sakit naik atas2~
ad0yai..
http://www.emocutez.com

dan ada juga angkat tangan sambil berkata
" Kita Bak0 Jer"
http://www.emocutez.com
untuk pengetahuan korang, nie bukan omongan k0song saja tau..
Nah buktinya,



Cis..!! 
boleh mengancam keselamatan penghuni hostel nie tau..
Dah la ak menginap kat sini..
Klau terjadi kebakaran macam mana..
ak dah la tak pernah turun latihan kebakaran..*en ada time first year*
hisy..geramnyer..
http://www.emocutez.com
Nnt ak boikot tak nak undi baru tau..


Salam Ahad...

Hye..
Diam tak diam dah hari ahad rupanya..
Pantas masa berlalu..
So, esok hari Isnin la..
Alamak ad test la..

Klik untuk menggebukannya..

Nampak tak..
Dr. Farid nie sentiasa igtkan pelajar..
Baik sungguh..
So, apa lagi Nadia..
jom baca buku..
Eh..jap..jap..
hari Selasa k0 pon ad test gak tau..
s0, pulun abis2..
http://www.emocutez.com


Saturday, February 19, 2011

::..Segmen 2 Dalam 1 : Khas Buat Blog Punya Follower..::

hye..selamat petang..
harini ak exercise dlm blog jerk la..
: BLOGWALKING :


Ni ak dh terjoin segmen dlm blog Ben Asaari :
Kategori 1

sape2 nak join bole gak.
syaratnya simple jer..

  1. Sila letak header BEN ASHAARI BLOG
  2. Tajuk : SEGMEN 2 DALAM 1 : KHAS BUAT BLOG PUNYA FOLLOWER  dan linkkan ke entri ini 
  3. Pastekan url entri anda tu di ruangan komen dan jangan lupa , PASTIKAN TULIS SEKALI KATEGORI 1 atau 2 selepas , url tu.... contoh:http://www.benashaari.com/khas_buat_blog.html( KATEGORI 1 ) .. macam tu.. ok ?
ok done..!!