MENINGGI JANGAN SAMPAI MEMBUANG BUDI, MERENDAH JANGAN SAMPAI TERGADAI MARUAH

Saturday, May 26, 2012

Sambung Master atau Bekerja


Klau korang, abis degree terus sambung Master or bekerja dulu..
huhu2~
ak kadang2 pening nak pikir masa depan nie...
Yang penting taknak kawin dlu ye...sgt2 tak ready...
ada org bg pendapat tentang nak sambng Master ni kat ak..


Adoyai die nie...

http://www.emocutez.com

Tapikan dalam otak aku nie asyik nak bukak business je...

  Dialah yang menjadikan bumi bagi kamu mudah digunakan,maka berjalanlah di merata-rata ceruk rantau dan makanlah daripada rezeki yang dikurniakan oleh Allah s.w.t dan ingatlah kepada Allah s.w.t jualah (tempat kembali kamu) di bangkitkan (maka hargailah nikmatnya dan takutilah kemurkaannya)

(Surah Al-Mulk Ayat 15)

Saturday, May 19, 2012

Pertanyaan Dari Rakan.. (DP FB)


Lama rasanya tak mencoret kat sini...
Malam-malam nie tiba-tiba terpanggil untuk menulis di ruang maya ini..
  Entry ini berkaitan pertanyaan seorang sahabat tentang DP FB berwarna coklat yang banyak di'display' oleh pengguna FB..

gambar inilah yang dimaksudkan...

Pertanyaannya begini :


dan inilah yang hanya mampuku jawab:


Actually aku dah terkesan dengan pertanyaan Mr. penggubal soalan...
DP yang menutup mata itu seolah-olah kita hanya mampu menutup mata melihat ketidakadilan yang berlaku terhadap penduduk Palestin..
Mungkin khilaf aku hanya menukar DP itu tanpa mengetahui atau membuat pertimbangan lanjut tentang makna gambar tersebut...
Harap selepas ini aku lebih berhati-hari...






Tuesday, May 8, 2012

Entry Khas Buat Ain


Dari beta dan kerabat #acececeh
Merakamkan setinggi-tinggi tahniah ke atas Hari Keputerian Norain binti Md. Isa yang ke bla...bla...bla...

Semoga panjang umur, murah rezeki, diberikan nikmat iman dan Islam...
Kek besday balance jangan lupa kat ambe deh..

Tengkiu coz membagi momentos yang best masa naik ket0 tuan ambo..
#ala peristiwa tersadai kat AMJ tu...waaa~
kukenang sampai bila2...


Menayang gambar besday girl...huahuahua3~
bila nak pi mengembara lagi nie...
Melbourne, Bandung, Beijing semua dah menanti...

 

Saturday, May 5, 2012

Weekend Come Again..


Morning guys...#morning la sgt
Weekend come again and i don't have any plan to do..
aiyaaa...
So, boring maaa..
No plan to window shopping, no plan to hang out..
Just stay in my room..
do my power point for Islamic Jurisprudence and its Legal Principle presentation on Thursday..
study International Economic for midterm test on Wednesday...
and also study for my oral Mandarin test on Tuesday.. 
Lot things to do..


http://www.emocutez.com