MENINGGI JANGAN SAMPAI MEMBUANG BUDI, MERENDAH JANGAN SAMPAI TERGADAI MARUAH

Wednesday, March 31, 2010

hApPy BiRtHdAy tO Me..=)


happy birthday to me..
he2~
21st year old..
h0pe dpt jd se0rg anak yg s0lehah..
kawan yang baik hati..
cucu yang disayangi..
anak buah yang dikasihi..
kakak sedara yang murah hati..
thank to mama c0z lahirkn diriku ini..
walaupon tau yg dirinya sakit..
alhamdulillah dengan semangat yang ad pada mama..
ak dapt lihat dunia ciptaan Allah ini..
ak dapat hirup udara segar..
ak dpt lihat keindahan alam ciptaan ilahi..
semoga..
dengan peningkatan umurku ini...
semakin banyak amalanku..
semakin kerap ibadatku..
semakinku sentiasa menghadapnya...




syukran kepada semua yang mengucapkan selamat hari lahir kepadaku...
muahhhh...~~/(>_O)?


Sunday, March 28, 2010

formspring.me..!! /(O_<)?


Sesiapa rasa nk tnya s0alan khas untuk diriku sila tnya di

http://formspring.me/diyaixora

soalan yg ditanya insyaallah akan dijawab dengan jujur dan ikhlas..
he~

Friday, March 26, 2010

hApPy bElAtEd BiRhdAy..!!


happy belated birthday to my c0usin Nur Harithah Qistina a.k.a Aye..he3~
actually, ak xigt p0wn besday bdk nie bile..tp hari Rabu yg lepas my mummy call me n bgtau yg hari itu adalah besday cha..Cha bg msg kt mummy yg memberitahu besday nya pada 24.03..then bile dpt call drpd mummy ak tr0s menelef0n cha n wish her happy birthday..



gmbr cha wktu raya

c0untd0wn my birthday pula..he3~
tp yg x syiok nyer xleh smbut ngn my parent..huarrggghhh!!!
xpe lah lg p0n lg bape minggu jerk nk blik umah..
m0m..dad.. miss u so much..!!









Tuesday, March 23, 2010

Rindu Mereka..◕‿◕

salam..
he3~
hari ni ak terasa rindu plak kat my adik2 sedara..hu~
dah lame x balik kampung..
Firdaus abang yang sulung skrang nie darjah 1..
die suka sgt tgk cite kartun..
bila blik kampung jerk mesti berebut nk tgk tv ngn ak..
Ikhwan abang yang tengah..
kiranya angah lar..
he3~
bdk kecik nie umurnyer 4 tahun..
suke sgt buat auta..
ak rase bila besar die boleh masuk raja lawak lar..hak3~
bila waktu pagi kalau balik kg, die akan selalu mengepaw pak ciknya a.k.a ayahku untuk membawanye pergi nge'teh'..
bdk2..ayahku layan jerk larr..
n the latest is Irfan..
bru umur 5 bulan..
mama kate sekarang die dh pndai meniarap..
best nyer..nnt klau dh pndai merangkak bole lar ak dukung..
mase kcik lg tk0t ar nk dukung..
hu3~
kak diya rindu sgt sama kamu semua..
nnt bln 4 kita jumpe yerk..
muahhhhhh1000x!!


Sunday, March 7, 2010

Doa Jodoh ..=)


Ya Allah...

Seandainya telah Engkau catatkan
dia akan menjadi teman hidupku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan diantara kami
Agar kemesraan itu abadi
Dan ya Allah... ya Tuhanku yang Maha Mengasihi
Seiringkanlah kami melayari hidup ini
Ke tepian yang sejahtera dan abadi

Tetapi ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan...
...Dia bukan milikku
Bawalah ia jauh dari pandanganku
Luputkanlah ia dari ingatanku
Ambillah kebahagiaan ketika dia ada disisiku

Dan peliharalah aku dari kekecewaan
Serta ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan
Melontar bayangannya jauh ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Agarku bisa berbahagia walaupun tanpa bersama dengannya

Dan ya Allah yang tercinta...
Gantikanlah yang telah hilang
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah
Walaupun tidak sama dengan dirinya....

Ya Allah ya Tuhanku...
Pasrahkanlah aku dengan takdirMu
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau Maha Mengetahui
Segala yang terbaik buat hambaMu ini

Ya Allah...
Cukuplah Engkau saja yang menjadi pemeliharaku
Di dunia dan di akhirat
Dengarlah rintihan dari hambaMu yang daif ini

Jangan Engkau biarkan aku sendirian

Di dunia ini maupun di akhirat

Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman
Supaya aku dan dia dapat membina kesejahteraan hidup
Ke jalan yang Engkau redhai
Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh

Amin... Ya Rabbal 'Alamin

Friday, March 5, 2010

thanks t0 abah...


Salam..yes malam td ak telah meluahkan segala tidak kepuasan hati ku..thanks to abah c0z sanggup mendengar isi hatiku..aku bl0m jumpe 0rang lain selain my parents untuk meluahkan segalanya..semakin aku simpan semakin rasa nk pecah dada ini..0rang kate kalu kita nangis b0le beri sedikit kelegaan pada diri..but why aku tak b0le nak nangis nie..nangis lar Nadia..nangis...nangis..!!
Ya Allah..Ya Allah..Ya Allah..Ya Allah..
I need my BM's friend 0r my SMKL's friend..i think i'm very happy with them..
I need space untuk bernafas..
Abah kata hidup nie jangan terlampau pandang kat atas c0z kita tak kan mampu nak capai semua yang ada kt atas tu..But kita mesti bersyukur ngan ap yang kita ada..hidup just pandang bawah and depan sahaja..sesekali jerk b0le pandang kat atas supaya kita ada impian untuk nak capai sesuatu itu..
"meninggi jangan sampai membuang budi, merendah jangan sampai tergadai maruah"
"tabahkan hati,kuatkan iman,tingkatkan amal,teruskan perjuangan"
sekali lagi thanks to abah c0z bg ruang untuk aku megadu padanya n thanks to mama c0z sentisa give supp0rt padaku,sentiasa layan kerenah ak yg sentiasa tak puas dengan hidup n sabar ngan perangai aku..and thanks jugak pada diriku kerana berjaya kawal kesabaran..thanks padamu Ya Allah kerana bagi hambamu ini ruang untuk hidup di muka bumi ini untuk rasa pahit manis kejidupan ini..Syukran Ya Allah..Syukran Ya Allah..




Monday, March 1, 2010

AnAk s0leH..◕‿◕。


abah n mama


Kami anak-anakmu
Ingin memohon restu

Wahai ibuku wahai ayahku

Ampunkan dosa-dosaku

Wahai ibuku wahai ayahku

Redhakan akan diriku


Ku hulurkan salam
Untuk Rasul Junjungan
Moga disyafaatkan

Ya Allahu Ya Rabbi
Ya Fattahu Ya 'Alim
Ya Rahmanu Ya Rahim


Wahai Tuhanku
Kasihi daku
Kasih ibu dan ayahku

Wahai tuhanku rahmati daku

Rahmati ibu dan ayahku


Selamatkan mereka dari azab neraka

Dan bencana dunia
Hubungkan mereka dengan talimu
Amin ya rabbal alamin
Ku hulurkan salam

Untuk Rasul Junjungan
Moga disyafaatkan

Ya Allahu Ya Rabbi

Ya Fattahu Ya 'Alim

Ya Rahmanu
Ya Rahim


Wahai Tuhan limpahkan hidayahMu

Untuk ayah dan ibuku

Wahai Tuhanku Berkati daku
Berkati ibu ayahku

Sayangilah mereka sepertimana

Mereka menyanyangiku
Dan mengasihiku waktu kecilku

Tak terbalas budi jasanya


Ku hulurkan salam
Untuk Rasul Junjungan
Moga disyafaatkan
Ya Allahu Ya Rabbi

Ya Fattahu Ya 'Alim Ya Rahmanu
Ya Rahim


Wahai ibuku wahai ayahku

Didiklah anak-anakmu
Moga menjadi penyejuk di mata
Penawar resah hatimu

Ampunkan segala keterlanjuranku
Halalkan makan minumku
Doakan semoga aku selamat
Dunia dan di akhirat

Ku hulurkan salam
Untuk Rasul Junjungan
Moga disyafaatkan
Ya Allahu Ya Rabbi
Ya Fattahu Ya 'Alim
Ya Rahmanu Ya Rahim

==> Mogaku menjadi anak yang s0lehah..amin ya Rabbal'alamin..
◕‿◕。