MENINGGI JANGAN SAMPAI MEMBUANG BUDI, MERENDAH JANGAN SAMPAI TERGADAI MARUAH

Monday, January 31, 2011

Pelajar Malaysia di Mesir..Semoga Dalam Lindungan Allah Hendaknya..

Assalamualaikum..

Mesti rakan-rakan semua sudah mengetahui mengenai krisis yang melanda Mesir bukan..
Saya sangatlah risau mengenai keselamatan pelajar-pelajar Malaysia di sana..
Harap-harap mereka semua dalam lindungan Allah hendaknya..

Saya mendapat makluman bahawa alat komunikasi tidak dapat berfungsi sepenuhnya..
Patutlah rakan-rakan saya di Alexandria, Al-Azhar dan Zagazig tidak online facebook mereka..

Berita terkini di blog Krisis Mesir, Nasib pelajar kita pula mengatakan bahawa penduduk tempatan memberi amaran jika Presiden Hosni Mubarak tidak meletakkan jawatan dalam tempoh 4 hari, mereka akan melancarkan peperangan. Orang asing terutama pelajar Malaysia dinasihatkan untuk meninggalkan Mesir dalam waktu tersebut..

Selain itu, berita dari laman sesawang Medic Mesir pula melaporkan bahawa semua penerbangan EgyptAir ke Middle East dan Asia termasuk Malaysia telah dibatalkan hari ini hingga kesatu tarikh yang akan diberitahu kemudian.


Rakyat Mesir bersama-sama menunaikan solat hajat untuk kesejahteraan negara mereka.
Semua pelajar di Mesir juga telah dinasihatkan untuk tinggal secara berkumpulan di rumah-rumah tertentu atau lokasi yang telah ditetapkan.
1. Alexandria - Imarah MARA
2. Mansoura - Imarah Yayasan Terengganu
3. Kaherah - Rumah-rumah negeri atau ARMA)
4. Tanta - Imarah Medic Mesir






Untuk berita lanjut : Ibu bapa dan pelajar boleh mendapat maklumat lanjut tentang keadaan di Egypt, dengan menghubungi Wisma Putra di Malaysia   
03-88892746 atau 03-88874570. Untuk menghubungi Bilik Gerakan Kedutaan Malaysia di Mesir, boleh hubungi nombor berikut: +20237610013 atau +20237610164 Ext 116.


Anda juga boleh mendapatkan update terkini melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita serta blog Medic Mesir.


Selain itu untuk bacaan tambahan mengenai krisis di Mesir, anda bole membaca beberapa laman sesawang berikut :


1. Facebook Pages - Selamatkan Pelajar dan Rakyat Malaysia di Mesir
2. Obefiend - Revolusi Piramid Bukan MLM di Mesir
3. What's Happening In Egypt



Allahumma 'ajjil bil qiyam ad daulatil Khilafah..
Allahuakbar !!!

P/S : Bersama-samalah kita mendoakan kesejahteraan rakan-rakan kita..







Sunday, January 30, 2011

HUJAN VS BANJIR

As-Salam..
Mood :: kesejukan kerana hujan..

Tempat korang ujan x sekarang..
Kat tempat ak hujan berterusan dua hari berturut-turut..
nie pon blom berhenti lagi..
td pi kluar r0nda2..
parit dan anak sungai sume dah penuh ngn air..



nmpaknya ad can la nak banjir klau hujan xhenti-henti..
terpaksalah org2 yg umahnya berhampiran sungai berjaga-jaga malam nie..
takut nnt dh tid0 xsedar lak umah dah masuk air..
http://www.emocutez.com


~~..SELAMATBEJAGA-JAGA..~~

P/S :: Rasa nak mkn eskrem plak sejuk2 nie..lalala




Friday, January 28, 2011

Cara Nak Buat Layout Yang Comel di Facebook..

AS-SALAM..
Selamat pagi Jumaat semua..


U see..korang nampak tak layout FBku yg cantik itu..
0wh, baru ak igt..sape2 yg x install plugins layout nie, maka bernasib kurang baiklah mereka itu kerana x dapat melihat profil FBku can cute ini..(erk..ayat apekh ak guna nie..)..adesshh..http://www.emocutez.com

Ok..klau korang nak profil FB anda cantik dan cute cam Cik Diya. ak nyer FB..
korang boleh pegi blog Cik Aten Azhar..
Die ad tulis tutorial cmne nak ubah profil FB supaya jadi lebih cute..

SELAMAT MENCUBA..!!


P/S :: Hari nie balik Muar..Yeay..Yeay..http://www.emocutez.com


Thursday, January 27, 2011

Bertatih menggunakan Photoshop..

Hye sume..
Mesti ada antara korang sume yang dh expert guna Photoshop kn..
Hu2~
Ak baru jerk bertatih nak guna benda alah nie..
Ape yang penting ada semangat nak mencuba..
Ak try buat berpandukan tut0rial jer..
nie link die klau korang nak usha..


Nie hasil editan yang pertama..
agak comot dah sekeleh selekeh di situ..


yang nie plak cubaan kali kedua..
kira ok la tue kan bg beginner cam ak..
lalala..


P/S : packing barang j0m..s0k nak blik Muar..


Wednesday, January 26, 2011

IT ALL BEGAN WITH I-PHONE..=)

It all began with I-phone 

March was when my Son celebrated his 15th birthday,
and I got him an iPhone…  
 
He just loved it.
Who wouldn't?


 I celebrated my birthday in July,
and my Wife made me very happy when 
 she  bought me an iPad

My Daughter's birthday was in August,
so I got her an iPod Touch
She was Delighted!


*
*
*
September came by so for her birthday
and I got my wife an iRon.....


It was around then that the fight started.....

he3~
only jokes..!!



Hujan..

Hye Sume..
Selamat Petang..
Kat tempat korang skrang ujan x??
Kat tempat Cik Diya hujan..
hu2~
bestnye..sejuk dan nyaman..http://www.emocutez.com


Korang suka hujan x??
klau ak la..ak sgt suka hujan..
dulu masa kecik2 selalu mandi hujan ngn abah..
nsib baik abah sporting nak teman ank tunggul kesayangan die ni..
kuang3~

Masa duk hostel SMKBM dlu p0wn selalu gak main hujan ngn kawan2..
bestkn  waktu tue..Aziemah, Ayu..Akis..Eton n lain2..
Wah rindunya zaman tue..
tp skrang nak main hujan agak la malu skit..
nnt ape lak orang cakap..
hisy..xsenonoh anak dara tue..ekceli ak peduli ape..
rindunya..rindunnya...!!
http://www.emocutez.com


P/S : memerhati hujan turun dr tingkap..



Tuesday, January 25, 2011

Rehlah di Titi Hayun, Yan, Kedah..

Hye sume..
Hari tue kan iolls ad cite nak gi berkelah kan..
nie iolls ade sikit gambar nak sh0w kat uolls..
Selamat bersntap yer..

Depa kesejukan

Oit.. pandang kamera la..

Puteri Batu..kuang3~

Penunjuk Arah..

Air yang mengalir

Singgah sat Muzium Arkeologi Lembah Bujang..
ok..
dah kenyang l0m..??
nie jer gmber yg ad..
hua3~

p/s : lg 3 hari nk blik Muar..


Monday, January 24, 2011

Bila lapar di tengah malam..(@_@)

Ish..ish.ish..
Dah tengah2 malam nie la perotku nak buat konsert..
adesshh..!!
lapau nyerr..http://www.emocutez.com 
Tibai jerk la ape yg ada..
hah tu dia..


Cukuplah sekadar mengalas perot di kala malam buta nie..
Sok ada kelas pkul 9.00 a.m..
s0 terpaksalh ak breakfast makanan yg sama gak...
hua3~

P/S : lagi 4 hari nak blik Muar..http://www.emocutez.com



Sunday, January 23, 2011

Bagaimana Bayi zaman Sekarang Dilahirkan..

Lihatlah bagaimana baby zaman sekarang dilahirkan..
Makpak duk mengadap lappy..
then kuarlh baby dr printer..
kuang3~


Zaman dah moden, dunia dah maju..
macam pernah kudengar ayat ini tp di mana ya..??


Friday, January 21, 2011

Malangnya Nasibku..

Beginilah nasib diriku yang malang..
oh tuhan..
*tetiba teringat lagu Ali Baba Bujang Lapok plak*http://www.emocutez.com

Petang tadi ingat nak pergi beli buku kat Sg. Dua..
cari2 buku yang nak beli x jumpa plak..
so aku memanjangkan langkah ke KFC..
belilah Snack Plate + Milo..take away..
mase otw nak blik, tiba-tiba..
gedebukk..http://www.emocutez.com
Waawaa..aku terjatuh daa..
tumpah air Miloku..
bak kata Aqis : cian nye air milo ko nad,
kempunan abis..
lututku melecet, jari jemariku berdarah..
jalanlah aku berdengkut-dengkut..

Sok nak pi bermandi-manda ngan kawan2 kat Air Terjun Titi Hayun..
xtau la dpt mandi ke x??
pdih gile lutut kena air..
sabar NADIA sabar..
http://www.emocutez.com


P/S : countd0wn nak balik Muar..


Friday, January 14, 2011

Nah Bace Nie..(^_^)

Kepada sapa yang nak jd pasangan saya..
Sila baca nie..

1.Family is my first priority, s0 awak xbole ambil hati klau saya kurang layan awak..

2.Saya bkn romantik, so awk akan susah nak dengan saya cakap ayat2 yang romantis..=)

3.Selagi kita belom ada ikatan apa2, saya xberhak menghalang awak kawan dengan sapa2 dan sebaliknya..

4.Saya xnak mcm couple lain, pkul 2, 3 pg call, sembang itu ini. Lainlah klau awak nak kejutkan saya untuk buat Qiamullail.

5.Saya agak susah nak menjawab call atau membalas SMS, kerana bil phone saya masih di bawah tanggungan family.

6.Lastly, tlong jgn ikutkan semua kehendak saya coz ini bole buat saya rasa hilang hormat pada awak..

Setakat ini dlu..klau ada tambahan saya akan update..