MENINGGI JANGAN SAMPAI MEMBUANG BUDI, MERENDAH JANGAN SAMPAI TERGADAI MARUAH

Wednesday, August 3, 2011

Ramadan 2~~> Bazar Ramadan

Salam semua...
Semalam ada cakap nak update pasal hari semalam..
Oleh kerana penat, terpaksalah dibatalkan..huhu2~
Semalam aku ada cakap nak berniaga kat Bazar Ramadan kan...
Actually kat kampung aku nie Felda Lenga ada buka Bazar Ramadan anjuran Persatuan Belia Felda...
Sewa tapak untuk sebulan sebanyak RM 20 jer...
0leh kerana murahlah aku menceburkan diri dalam dunia perniagaan nie..
Nak cari duit untuk anak cucu..haha3~

First day nie..
huh..aku rasakan kaki mau patah w0ooo....
balik rumah dalam pukul 6.30 petang, aku terus baring kepenatan..
http://www.emocutez.com


Tiba-tiba bapakku entah dari mana datangnya tegur aku...
"Ni la budak sekarang, kerja baru sikit dah penat, macam tu la rasanya nak cari duit tau.."
ok...aku kene ceramah dengan abah...
huhu...dah laa orang penat nie....


Malam tu, dalam pukul 11.00...
0wh, mannnnn...
aku lupa tanda kertas exam yang abah suruh....
maka bersengkang matalah aku menanda kertas exam...
sangat mentensi0nkan nak tanda karangan BM nie..
arrrrrggghhh...
http://www.emocutez.com


Eh, lupa plak..
masa kat bazar tadi, aku ada jumpa seseorang...
Nanti-nanti laa aku ceritakan...
Nak pi berniaga dah nie...


tatatatata....http://www.emocutez.com

3 comments:

shafiqabdshukor said...

wah..
bagusnye...
ad gak pengalaman berniaga kat bazar...

cik dila said...

haha,ganas aih icon pukul patung tuh..

mesti seronok kan meniaga kat bazar,ramai org..

Miszeifa Salahuddin said...

wahhh bestnye.. dpt new xperience.. jeles nye, tp ok ap dptla rase duit titk peluh sendri :-) ganbatte nad.. truskan niaga smpi akhir puasa..