MENINGGI JANGAN SAMPAI MEMBUANG BUDI, MERENDAH JANGAN SAMPAI TERGADAI MARUAH

Tuesday, September 23, 2014

Pertandingan Memasak

Salam semua.
Saje je nak cerita pengalaman aku dan mama masuk pertandingan memasak Nasi Beryani anjuran Syarikan Faiza dan Angkasa di SMKL. Masuk pertandingan ni pun gara-gara Mak Long yang masukkan nama. Okey takpa, kami try je. Menang atau kalahkan adat pertandingan. Janji kami ENJOY !!

Kami ingatkan boleh guna bahan-bahan dari rumah sebab kami dah sediakan segala rempah ratus yang biasa kami gunakan. Tapi kene guna barang-barang yang disediakan oleh pihak penganjur iaitu Syarikat Faiza. Ada sedikit blurr sebab bahan-bahan yang disediakan terhad. Dan lagi satu, kalau kami masak di rumah, maka nasi yang di masak itu penuh dengan segala kekacang sebab saya ini hantu kacang. Tapi dalam pertandingan ni tak disediakan pula. It's okey la. Ni baru namanya challenge kan.






Inilah hasilnya.
Good Job Mama & Diya.
Next time kita try lagi..

1 comment:

Ayu Zan said...

Untung kawin ngn diya ni. Pandai masak...