MENINGGI JANGAN SAMPAI MEMBUANG BUDI, MERENDAH JANGAN SAMPAI TERGADAI MARUAH

Monday, October 7, 2013

Soalan PMR Bocor...

Salam..
Selamat pagi..

Sila tengok tajuk entri.
Sapa2 cikgu-cikgu or mak pak boleh la baca kot...

Setiap kali nak exam tak kiralah UPSR, PMR, SPM atau STPM...
mesti kedengaran suara-suara berkata " sekolah tu dapat soalan bocor", "soalan pekse bocor, sebab tu bdk2 sekolah depa boleh jwb", macam-macam lagi la seangkatan dengan nya..

Yup, aku pun seringkali dengar benda-benda yg sama ni..
Surrounding  ak ramai je warga pendidik, pelajar sekolah, yg keje kat PPD.
 banyak info yang boleh dapat.

Actually, kes soalan bocor ni amatlah sukar terjadi, klau ada org yg betul2 amanah yang mentadbirkannya... takkanlah KPM senang2 je nak bocorkan soalan..
kalau macam tu lebih baik bagi soalan siap2, students datang dewan exam terus tulis jawapan, huhu2~

Sorry to say aku nak cakap..
Yg ak byk dgr soalan bocor ni, kebanyakkan daripada sekolah-sekolah yang gah namanya...tak mau nak mention nama mana-mana sekolah...
Mau kene saman nanti..
Sekolah-sekolah yang kat ceruk dunia,takde la plak aku dengar kes camni.
huhu3~

Andaian ak...Andaian saje ye...
Kebocoran berlaku di sekolah yg gah-gah ini sebab, mereka tak mau prestasi kecemerlangan sekolah mereka jatuh..
Seriously,  kalau betul andaian aku, baik jangan buat.
Adakah anda tidak yakin dengan pelajar anda atau anda tidak yakin dengan DIRI SENDIRI. !







p/s : apa-apa pun 'Selamat Berjaya Adik-adik'

7 comments:

Ayu Zan said...

ish ish.. tak dpt jadi kayu ukur sebenar..

amirnawawi said...

Ada ker? Biasanya kalau bab soalan bocor ni memang boarding school juara la. tapi rasanya mereka dah buat persiapan rapi untuk exam. Takde istilah soalan bocor untuk mereka.

nurul_diya m. nor al-haj said...
This comment has been removed by the author.
nurul_diya m. nor al-haj said...
This comment has been removed by the author.
nurul_diya m. nor al-haj said...
This comment has been removed by the author.
nurul_diya m. nor al-haj said...
This comment has been removed by the author.
mth3 said...

benda nie berita palsu jaa, kalau dengar ada org cakap mcm tu cuba tanya siapa yang bagi tahu dia?

kalau dia ada sumber cuba tanya dari mana sumber dia dapat berita?

last2 mmg rekaan semata-mata.