MENINGGI JANGAN SAMPAI MEMBUANG BUDI, MERENDAH JANGAN SAMPAI TERGADAI MARUAH

Tuesday, March 13, 2012

Tragedi 11 Mac 2012- Lebuh AMJ Melaka=>Muar

Hye semua...
Lama tak update dah..
huhu2~
Straight to the point je la yer..
Actually aku nak cerita kejadian yang menimpa diriku serta dua org rakan...Ain and Kylla~

Semalam 11 Mac 2012, kami nama seperti yang disebut di atas telah mempergikan diri ke MELAKA.
Cer teka apa tujuan kami??
teet~~~
malas nak cerita tujuannya...
yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran..

dpt nie kat Dataran Pahlawan Mall...
ok la tu...

Ain ngn Kylla dapat jumpa 2nd Ziana Zain...haha2~
untung laaa...

Eh..eh..Kami jumpa Izzah jugak...
Nak tengok...
tadaaa...
 Stop cerita kat Dataran Pahlawan Mall...
Nak cite pasal tragedi plak..

Al-kisahnya...
Pulanglah 3 orang anak dara,
Dari berjimba-jimba di Melaka,
Melalui Lebuh AMJ yang gelap gelita...
ahai....
Di traffic light terberhentinya kereta,
Masing-masing cuak tak terkata,
Habislah kita, matilah kita...
Nak dijadikan cerita,
Datanglah seorang perwira,
Membantu kami si anak dara,
Menolak kereta semputnya tak terkata... 
#merepek sudah...

Terpaksalah kami menuunggu enjin kereta sejuk..http://www.emocutez.com
Walaweh, dah la tempat seram giler..
Kami kumpul semua air mineral yang ada...
Nasib baik beli air mineral...Klau tak...mana nak dapat air dik ooi...
Dan aku mekanik tak bertauliah mengisilah air ke dalam tangki..
yess...yess...boleh hidup...

Maka memecutlah kami dengan kelajuan kura-kura bagi memastikan temperature tak naik..
dia main2 plak...sat naik, sat turun...
Ain punya keje boleh plak die pusing kat kubur Kristian...
Segala ayat Kylla dah keluarkan...
Dusshhh...
Klau mati lagi kereta kat depan kubur nie, sumpah aku tak nak keluar...
Aje gila la budak...

Lepas je kubur tu, kereta berasap lagi..
berhentilah kami...
tak mau aku mati kebakaran dalam kereta...
dah pukul 10 lebih malam...
aiyaaa...
hujan turun plak...
air dah xde...
nak isi dalam tangki...
Nak tunggu enjin sejuk lagi...
waaaa...
Terpaksalah aku yang baik nie serta Kylla menagih simpati...
Pi ketuk umah orang pi mintak air paip..http://www.emocutez.com 
"Cik, kami nak mintak air paip..kete rosak"
Adeihh...

Disaat nak isi air dalam tangki,
datang plak mamat yang tak diundang,
Memandai je curah air kat enjin,
Biar ar sejuk sendiri,
Kiteorg bleh tunggu la...
Kan dah tak hidup langsung..
Dah tu dengan baik hati nak tumpangkan kami..
"Jom la saya tumpangkan"
Erk...memandai je nak tumpangkan anak dara orang..
Nasib baik perwira kami datang tepat pada masanya..
huh2~
Good bye mamat yang tak diundang..huh~~

Al-kisah,
 Kereta memang tak boleh hidup lagi,
Terpaksalah kami menolak setengah mati,
Menumpang di garaj mak cik yang baik hati,
Budi mak cik yang baik di bawa mati..

Tumpanglah kami kereta si perwira,
Dapatlah  naik Toyota Estima,
Menumpanglah kami di rumah emaknya,
Rasa sudah mengantuknya..

Aiyaa..
Ku tak kemas lagi baju nak bawak balik Penang..adussshhh..
Hampir pukul satu malam, ayah serta ibu Ain sampai untuk mengambil kami...
wawawa2~
sungguh la dasyat tragedi kali ni..
huhu3~

p/s :  Ucapan terima kasih kepada Abang Shah (Perwira), Isterinya, Anaknya (tolong sama menolak kereta, Emak Abang Shah (tumpangkan rumah), Mak Cik (sumbangan air paip), Mamat (hadirmu tak diundang), Mak dan Ayah Ain (jemput kami), Kylla dan Ain (the tragic momentos with both of you)








1 comment:

Rafflesia™ said...

hihihi..sabar je waktu2 maacm tu jadi macam ni... -.-