MENINGGI JANGAN SAMPAI MEMBUANG BUDI, MERENDAH JANGAN SAMPAI TERGADAI MARUAH

Sunday, November 10, 2013

Cuti-cuti Saya Part 2 (Muar => JB)

Assalamualaikum.
Dalam entry lepas kite nak cite projek gile yang kite buat ngn cousins kan..kan..kan..?
Awat laa kite..kite plak..
#change
Pada aku takde la gila sangat..
Petang Sabtu decide nak pi USS, Singapore.
Then malam bertolak ke Johor sebelum keesokan paginya ke Singapore.
Asal ada sedikit duit dan passport, itu semua bisa terjadi. huhu~
Tiket ke JB and urusan tukar duit semua YANA yang uruskan...
tengkiu...tengkiu..



Maka Sabtu, pukul 8.00 malam berpergianlah kami ke JB (Stesen Bas Larkin)..
Sampai Larkin, tiadalah arah tujuan..Telefon Fida tanya hotel dekat-dekat stesen bas ni.
Dia tak tau la pulak. Tp dia cakap "Surau aku tau la,kat atas". Baik punya cadangan.
  Tp kami 3 bersepupu ambil keputusan untuk cari hotel bajet.
Jadi adalah seorang abang kat stesen bas tu cadangkan Ghazrin Budget Hotel


Actually ada je lagi murah. Tp sebab kami nak aircond and attached bathroom so harganya RM 70. Klau guna kipas je RM 30. Single bed RM 25. Nak pi Ghazrin Budget Hotel ni naik kereta yang disediakan..FREE..
tp dari Hotel Budget ni ke Terminal Bas kena bayar RM 5.

Esok paginya Ahad, sebelum pukul 7.00 pagi dah checkout then trus pi Terminal Bas Larkin..
Let's start journey to Singapore pula.

Next Post ye I cerita..

No comments: