MENINGGI JANGAN SAMPAI MEMBUANG BUDI, MERENDAH JANGAN SAMPAI TERGADAI MARUAH

Sunday, January 29, 2012

Kawan2 @ Seri Mendapat, Batu Pahat

Salam..
Korang semua sibuk duk tg0k AJL ker??
ak tak berpeluang tengok kat TV daa...
abah cakap, "ai..ai...Raja belum mangkat"..
Dipersilakan aku untuk menonton rancangan yg abah suka..
National Geographic..
ak rasa rancangan nie banyak kali lang dah kat Astro..
Abah tak jemu kot..
ok aku dah melalut..
ekceli nak cite pasal satu program yang aku sertai under IKMAR..
mean Ikatan Mahasiswa/i Johor..
 Progran Baktisiswa yer...
yang paling best dekat Johor yer...

Kiteorang pi membaktikan diri kat Kampung Seri Mendapat, Mukim 7, Parit Raja, Batu Pahat Johor..
perrgghh...*aku hafal seyh...

Bertolak dari USM pukul 3++ ptg okeyh..
Part ni yg aku suka...janji pkul 2.00 ptg..
ak mmg suka menunggu *kelasss..


bla...bla...bla...
malas nak citer la..
Mai aku tunjuk family angkat aku..


Ayah ngn mak angkat aku dua-dua cikgu okeyh..
dak lagi 2 org tu kawan seangkat aku *ade ke??
Hanan dan Yana...
Nasib baik Hanan banyak cakap..
klau aku la..
diam seribu bahasa jawabnya...


Kampung Seri Mendapat nie..
Kebanyakannya terdiri daripada orang Banjar..
So, dah tentlah kami akan menikmati makanan orang Banjar..
Ada mandai, nasi gaul..#tujeygigt
Yang popular opkos la nasi gaul...


Nie rupa nasi gaulnya..
Walaupun aku terlibat dalam masak memasak makanan nie..
tp serius aku tak ingat cara nak buat...
Yang aku tau bau belacan semerbak..huhu2~


Tajuk entry kawan2 kan..
tp gambau kawan sikit pon xde..
J0m tengok2 gambar depa kat sini..