MENINGGI JANGAN SAMPAI MEMBUANG BUDI, MERENDAH JANGAN SAMPAI TERGADAI MARUAH

Saturday, May 28, 2011

Bumi Kenyalang Part 1


Hye semua..
Cik Diya kembali..
Rasa ketaq plak tangan nie coz dh lama tak mencoret kat blog nie..
hu2~

Alang2 menconteng kat blog nie..
ak nk cerita skit travel kami si anak dara Cik Kylla, Cik Ain and opkos Cik Diya ke Bumi Kenyalang..

Let's start with the first day..
~17 May 2011~

Pagi-pagi lagi aku and Ain dihantar 0leh Paksu dan Maksu serta Hakim and Harithah..
Mama ngn Abah follow belakang..
Nasib baik malam tue Paksu tanya naik flight ape..
coz Maksu bgtau kat Paksu aku naik firefly..
hu2~
kalau Paksu tak tanya mesti aku ngn Ain akan dihantar ke Subang..
adessshhh...

Sampai kat LCCT pon satu hal nk mencari kaunter tiket..
adeshhh..
kelam kabut gitu..
ke hulu ke hilir mencari..
rupa-rupanya self service kat kiosk yg sedia ada di depan mata..
adesshh..



Sempat kami snap gambar kat airport..
nk menunggu flight AKW 5211 kot..[lupa la plak]


Yeah dah sampai pon Airbus AKW 5211..
Selamat tinggal Semenanjung..
Selamat datang Bumi Kenyalang..


Yeah dah sampai..
Waktu Ain tangkap gambar nie..
kne tegur ngn p0k cik yg jaga lapangan tu yer..
tak boleh tangkap gambar katanya..
adesshhh..~~

Kami disambut oleh abang t0ur guide yang bernama Kenny Louis..[abang la sgt]
Miss Nurul Syakilla and family katanya..
kuang3~
cer teka destinasi pertama kami ke mana..??
dah..dah xyah teka..
opkos la pi makan..
kat Aroma Cafe yang dikatakan pemes kat Kuching..
mana taknya Jalan-jalan Cari Makan pernah datang tau..
hu2~

Menu lunch kami..
Cik Syakilla -> Nasi Goreng Ayam dgn Lemon Twist kot..
Cik Ain -> Nasi Goreng Pattaya dan Ice Lemon Tea
Cik Diya -> Nasi Goreng Seafood and Bandung [byk giler kerang]

Hari pertama nie..
kami just pusing2 Bandar Kuching jer..
tangkap2 gambar..
tempat pertama kami pergi adalah Muzium..
Nasib baik muzium tak tutup yer coz waktu kami pergi tu adalah waktu cuti sempena Hari Wesak..


Actually Kuching nie terbahagi kepada 2 bahagian iaitu Kuching Utara dengan Kuching Selatan..
Kalau tak silap la..Kuching Utara tugu2 kucing die berwarna-warni manakala tugu kucing di Kuching Selatan berwarna putih..[kalau tak silap la]


Asal la dak nie duk terkepit-kepit..


Nie die anak2 kusing...me0w..
Cer k0rang teka..
macam mana nama Kuching nie diperolehi..??
0klah..
0leh kerana tenet semput..
aku bagi jawapan esok jer la..
tata..

To be continue..